Magneettimoottorikatsaus 11.4.2009

Edellisessä tilannekatsauksessa (http://www.tiedontalo.net/omatjutut/magneettimoottorikatsaus_25032009.htm) mainitussa "Mylowin" magneettimoottoriasiassa on tapahtunut jälleen uusia käänteitä sen verran, että on aiheellista tehdä päivitetty tilannekatsaus. PesWiki-sivuston (http://www.peswiki.com) ylläpitäjä Sterling D Allan on osallistunut asiaan aktiivisesti ja hänen ylläpitämältään sivustolta http://MylowMagnetMotor.com tilanteen kehittymistä on voinut seurata lähes reaaliaikaisesti - ja luultavasti niin voi tehdä jatkossakin, mikäli asiaan liittyen ilmenee uutta uutisoitavaa. Juttuhan lähti liikkeelle siitä, kun 45-vuotias chicagolainen magneettimoottoreita harrastuksenaan rakenteleva rekkakuski löysi sattumalta paikallisesta tarvikeliikkeestä sopivia magneetteja ja onnistui omaksi ihmetyksekseenkin rakentamaan toimivan version Howard Johnsonin ns. Stonehenge-moottorista. Hän kuvasi moottoristaan muutamia videoita ja julkaisi ne YouTube-sivustolla nimimerkillä "Mylow121363". Nämä videot käynnistivätkin sitten tyypilliseen tapaan vilkkaan keskustelun siitä, että olivatko ne aitoja vai tahallisia väärennöksiä. "Mylow" kertoi, että hänen staattorimagneettinsa menetti magneettisuuttansa moottorin toimiessa ja lopulta staattorimagneetti heikkeni niin paljon, että "Mylow" ei saanut moottoriaan enää toimimaan. Hän kuitenkin julkaisi päivittäin YouTubeen uusia videoita moottorinsa yksityiskohdista. Sterling D Allan lähetti "Mylowille" postin välityksellä uusia magneetteja ja niiden avulla "Mylow" ilmoitti saaneensa moottorinsa taas toimimaan. Eräänä päivänä "Mylow" kertoi kuitenkin Allanille, että hän ei julkaise uusia videoita ennen kuin on keskustellut asiasta lakimiehensä kanssa.

Seuraavana päivänä "Mylowin" lakimies tulikin sitten vierailulle "Mylowin" luo ja toi mukanaan tummaan pukuun pukeutuneen miehen, joka alkoi ottaa valokuvia ja kuvata videota "Mylowin" pöydällä käynnissä olleesta magneettimoottorista "Mylowin" estelyistä huolimatta. Lakimies kehotti "Mylowia" antamaan "pukumiehen" jatkaa kuvaamistaan. Miehet pyysivät "Mylowia" pysäyttämään laitteen ja käynnistämään sen uudelleen ja lopulta he ottivat mukaansa "Mylowin" laitteen ja myös kaikki asiaan liittyvät asiapaperit. "Pukumies" ojensi "Mylowille" paperin, jossa häntä kehotettiin lopettamaan moottorin parissa työskentely, sillä se saattaa aiheuttaa sekasortoa talousjärjestelmässä ja yhteiskunnassa. "Mylow" oli soittanut poliisit paikalle, mutta he eivät ehtineet saapua ennen kuin lakimies ja "pukumies" olivat poistuneet. Seuraavana aamuna "Mylow" soitti Allanille ja kertoi tapauksesta. Allan otti yhteyttä tuttaviinsa ja soitti sitten "Mylowille" kertoen, että hänen pitäisi nostaa syyte, koska häntä vastaan oli toimittu rikollisella tavalla. "Mylow" soitti hetken päästä takaisin Allanille ja kertoi, että lakimies ja "pukumies" olivat tuoneet ottamansa tavarat takaisin pahvilaatikossa. "Mylowin" vaimo oli soittanut poliisit paikalle, mutta "pukumies" oli näyttänyt poliiseille NSA-virkamerkin (NSA = National Security Agency = kansallisen turvallisuuden virasto), minkä jälkeen poliisit sanoivat, että "Mylow" olisi vaikeuksissa, mikäli hän ei tottelisi "pukumiehen" antamia ohjeita. Poliisit poistuivat paikalta ja "pukumies" sanoi "Mylowille", että hän ei saa puhua asiasta kenellekään eikä myöskään panostaa moottorin kehittelyyn eikä julkaista uusia videoita YouTubeen. "Pukumies" sanoi, että "Mylowin" tulee pitää laite vain omana "lelunaan". Leluhan "Mylowin" moottori nykyisellään onkin, vaikka toimisikin niin kuin videoissa väitetään, sillä se pyörii hyvin hitaasti eikä siten tuota juurikaan tehoa.

Edellä mainitun tapauksen jälkeen "Mylow" julkaisi YouTubessa vielä yhden videon, jossa moottori pyöri uuden staattorimagneetin avulla. Pian sen jälkeen "Mylow" kuitenkin poisti kaikki videot YouTubesta ja kirjoitti käyttäjätietoihinsa, että moottori oli huijaus. Sen jälkeen "Mylow" sulki YouTube-käyttäjätunnuksensa. Videot löytyvät tällä hetkellä kuitenkin muun muassa osoitteesta http://peswiki.com/index.php/OS:MYLOW:Videos. "Mylowin" kerrotaan kuitenkin jatkavan moottorin kanssa puuhastelua. On käynyt ilmi, että hänellä on veli, jolla on yhteyksiä yliopistomaailmaan ja laitetta lienee tarkoitus tutkia myös siellä. Havaintojen mukaan moottorin toimiessa sen staattorimagneetti kylmenee ja joko staattori- tai roottorimagneetit heikkenevät. Useat muut henkilöt ovat rakentamassa kopiota "Mylowin" moottorista, mutta tätä kirjoitettaessa kukaan ei ole onnistunut saamaan aikaan jatkuvaa pyörivää liikettä, mutta kuitenkin osittaista liikettä. Suurin ongelma asiassa on se, että "Mylow" ei itsekään tiedä roottorimagneettien tarkkaa tyyppiä ja lähinnä vastaaviakin tuntuu olevan vaikea hankkia. Mutta, jos ja kun sama ilmiö onnistutaan saamaan aikaan jollakin yleisemmällä magneettityypillä, niin laitteen rakentaminen helpottuu huomattavasti. Aika näyttää, miten käy ja tässä pari linkkiä, joista tilanteen kehittymistä voi seurata:

Tässä vielä muutama tämän katsauksen sisältöön liittyvä lähdelinkki:

Keväisin terveisin,

Olli P Taina