Saksalaisten lentävät lautaset - totta vai tarua?

Ovatko ihmiset rakentaneet "lentäviä lautasia"? Äkkiseltään saattaisi vastata, että totta kai ei, mutta asia ei taida ollakaan niin yksioikoinen. Monet seikat viittaavat siihen, että Saksassa todellakin rakennettiin sellaisia 1930- ja 1940-luvuilla. Kyseessä oli hyvin salainen operaatio, mutta tuloksena oli mitä ilmeisimmin useampia toimivia "lentävän lautasen" prototyyppejä, jotka tunnetaan muun muassa nimillä Haunebu ja VRIL.

1800-luku oli hyvin innovatiivista aikaa sähkömagnetismin alueella. Uusia keksintöjä tehtiin vähän väliä ja sähkömagnetismin käytännön sovellukset alkoivat yleistyä. USA:ssa Edisonin ja Teslan välillä käytiin ns. "virtojen sotaa". Edison ja hänen keksintönsä on useasti mainittu julkisuudessa, mutta harvemmin mainitaan siitä, että juuri Tesla keksi vaihtovirtasähköjärjestelmän, jota nykyään käytetään lähes poikkeuksetta sähkönjakelussa. Tesla oli hyvin innovatiivinen henkilö ja kun hänen toimintaansa rahoitti liikemies J.P Morgan, niin uusia prototyyppejä syntyi tiuhaan tahtiin, kunnes Tesla esitteli Morganille ns. Wardenclyffe-projektinsa, jonka avulla Tesla aikoi toteuttaa suuren unelmansa - tuoda ilmaista sähköenergiaa kaikille ihmisille. Morgan huolestui Teslan ideasta ja kysyi häneltä, että miten hän voi tässä järjestelmässä mitata ihmisten käyttämää energiaa ja laskuttaa heitä siitä. Teslalla ei ollut vastausta tähän kysymykseen ja niinpä Morgan päätti lopettaa Teslan toiminnan rahoittamisen ja kehotti myös muita rahamiehiä olemaan rahoittamatta Teslan toimintaa. Niinpä Tesla joutui siitä lähtien rahoittamaan kaiken toimintansa itse ja aluksi hän pystyikin niin tekemään, mutta sitten hänen vaihtovirtasähköjärjestelmään liittyvät ja muut aiemmin tuottoisat patentit vanhenivat, eikä hän enää juurikaan pystynyt rahoittamaan toimintaansa. Lopulta Tesla kuoli köyhänä miehenä ja väitetään, että USA:n valtio takavarikoi kaiken hänen keskeneräiseksi jääneen elämäntyönsä.

1900-luvulle tultaessa sähkömagnetismin kehitystahti alkoi siis hidastua, koska talouselämän vaikutusvaltaiset tahot alkoivat säädellä sitä, millaisia keksintöjä tuettiin ja päästettiin julkisuuteen. Tilanne oli kuitenkin toinen 1930-luvulla Saksassa, jossa valtaan nousseet natsit eivät säästelleet resursseja kehitellessään uusia tuhoaseita. Tiedemiehet saivat vapaat kädet tutkia kaikkia mahdollisia teknologioita ja mm. suihkumoottori- ja rakettiteknologia edistyi Saksassa huomattavasti nopeammin kuin muissa maissa. Väitetään, että itävaltalaisen tiedemiehen Viktor Schaubergerin pyörreteorian pohjalta saksalaiset onnistuivat rakentamaan myös toimivia "lentäviä lautasia" eli sähkömagnetismin avulla painovoiman kumoamaan pystyviä lentolaitteita. On myös esitetty teorioita siitä, että saksalaiset olisivat saaneet näihin laitteisiin liittyvää teknistä apua avaruuden "harmailta" muukalaisilta. Useita prototyyppejä rakennettiin, mutta sotatoimiin ne eivät koskaan päätyneet. Kuitenkin laitteet olivat olemassa ja sodan päätyttyä ne päätyivät ilmeisesti eri tahoille mm. USA:han ja Neuvostoliittoon.

Sheldan Nidlen kanavoimassa viestissä (http://www.tiedontalo.net/viestit/sheldannidle_09092003.htm) väitetään, että jotkut näiden laitteiden kanssa puuhastelleet henkilöt lensivät niillä mm. plejadilaisten muukalaisten luo ja saivat sieltä majapaikan. Myöhemmin he palasivat aika ajoin maan pinnalle kommunikoimaan vastaanottavaisten ihmisten kanssa. Mm. George Adamskihan kertoo tavanneensa lentävällä lautasella avaruudesta saapuneita muukalaisia, jotka puhuivat saksaa! Adamskin yksityiskohtaisesti kuvaamat alusten yksityiskohdat vastaavat aika hyvin "Haunebu" -aluksesta julkaistuja kuvia ja tietoja. Todennäköistä on, että suuri osa 1950- ja 1960-lukujen UFO-havainnoista liittyykin juuri näiden saksalaisperäisten alusten liikkeisiin. Ehkäpä USA:n salaiset UFO-kokeilutkin perustuvat ainakin osittain näistä saksalaisista aluksista saatuun tietouteen yhdistettynä mahdollisesti Teslan keksintöihin.

Jos nämä laitteet olivat todellakin olemassa, niin kyseessä on selkeä esimerkki teknologiasta, jonka olemassa olon valtaapitävä "eliitti" on pitänyt pimennossa. Voitaisiinko tämän teknologian avulla rakentaa lentolaitteita, joiden avulla voisi kuljettaa ihmisiä ja tavaraa energiatehokkaammin kuin nykyisillä suihkukoneilla? Olisiko mahdollista soveltaa myös J.R.R Searlin esittämiä periaatteita (SEG) ja rakentaa vieläkin energiatehokkaampia lentolaitteita? Ainakaan nykyisen kaltaisia massiivisia lentokenttiä pitkine kiitoratoineen ei tarvittaisi vaan voitaisiin laskeutua lähes minne tahansa. Kyllä se totuus vielä selviää...

Aiheeseen liittyviä linkkejä: