Zetatalk: Minneapolisin silta - kanavana Nancy Lieder

(Kanavoitu 12.6.2007, http://www.zetatalk.com/index/zeta389.htm , suomentanut Olli)

Me olemme ennustaneet, että Mississippi-joen ylittävät sillat joutuvat suuren rasituksen alaisiksi, kun New Madridin siirros ja muut siirrokset liikkuvat napasiirtymää edeltävänä aikana. Aiheutuiko tämän Minnesotassa sijaitsevan Mississippi-joen ylittävän sillan romahtaminen tällaisesta maan liikkumisesta, jolloin joen eri puolilla olevat sillan tukirakenteet liikkuivat eri suuntiin, mikä aiheutti siltaan kohdistuvan suuren rasituksen? Mississippi- joki alkaa Minnesotan alueelta, jossa alueen ylävedet muodostavat muutamia luonnollisia vesiputouksia. Tämä antaa vihjeitä siitä, että alueella voi tapahtua kallioperän liikkumista. Minnesotan ylänköalueet ulottuvat Minneapolisiin saakka, jossa niiden itäpuolella alkaa alavampi maa-alue. Minkä muun syyn takia itäpuolella oleva maa-alue olisi vajonnut alemmas, ellei se olisi aiempina aikoina ollut venymän alainen?

Me olemme todenneet, että Saint Lawrencen vesiväylän muodostava repeämä päättyy Etelä-Dakotan Mustiin Vuoriin. Kun piirtää kartalle viivan tämän vesiväylän alkupisteestä Montrealista Etelä-Dakotan Rapid Cityyn, niin tämä viiva kulkee Minneapolisin kautta. Miksi kallioperä liikkuisi tämän linjan keskikohdalla eikä vesiväylä itsessään laajenisi? Kuvaillessamme Pohjois-Amerikan mantereeseen kohdistuvaa vinosuuntaista vetorasitusta ja sen aiheuttamien mukautumisten toteutumisajankohtaa me emme tarkoittaneet sitä, että nämä mukautumiset tapahtuisivat pehmeästi ja yhdellä kertaa. Matkan varrella olevat heikot kohdat antavat periksi yksi kerrallaan ja jokainen mukautuminen lisää jäljellä oleviin kohtiin kohdistuvaa rasitusta. Romahtanut silta (I35W) oli tällä kohtaa Mississippi-joen ylittävistä silloista suurempi ja se sieti tukirakenteisiin kohdistuvaa erisuuntaista vetorasitusta huonommin kuin sen vieressä sijaitseva silta. Romahtanut silta oli osavaltioiden välinen monikaistainen silta ja siten sen tukirakenteet olivat massiiviset ja suhteellisen kiinteät. Pienemmät sillat sietävät paremmin tukirakenteisiin kohdistuvia vetorasituksia, koska ne on rakennettu kestämään eri päihin kohdistuvaa erilaista kuormitusta.

Tuleeko Mississippi-joen ympäristössä ja New Madridin siirrokseen ja vesiväylään kohdistuvan rasituksen alueella sijaitsevissa kaupungeissa tapahtumaan lisää samankaltaisia onnettomuuksia? Tämä on vasta alkua ja kun mullistusten tahti kiihtyy, niin kenellekään ei jää enää epäselväksi se, että niiden syynä on jokin muu kuin ilmastonmuutos ja kasvihuoneilmiö.