Zetatalk: Air Francen lento 447 - kanavana Nancy Lieder

(Kanavoitu 3.6.2009, http://www.zetatalk.com/index/zeta514.htm , suomentanut Olli)

Air Francen kadonneen lentokoneen etsinnät jatkuvat edelleen. Kone lensi pyörteiseen ilmavirtaukseen neljä tuntia nousun jälkeen ja 15 minuuttia sen jälkeen lähetti automaattisen viestin sähköjärjestelmän toimintahäiriöistä. Ongelmista voitaisiin syyttää salamaniskua, joka olisi voinut aiheuttaa monta toimintahäiriötä tämän Airbus A330-200 -lentokoneen järjestelmissä. Mutta ilmailualan asiantuntijat sanovat, että salamaniskut lentokoneisiin eivät ole mitenkään harvinaisia eivätkä pysty aiheuttamaan tällaista tuhoa. He toteavat myös, että koneeseen on kohdistunut sähköjärjestelmän häiriö, joka on tehnyt lentäjät toimintakyvyttömiksi ja koneen hyvin epävakaaksi alueella, joka on tunnettu ajoittain huonoista sääolosuhteista. (http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/06/890288).

Lentokone ei lentänyt pyörremyrskyyn, sillä alueella ei raportoitu sellaista olleen, vaikkakin tuulenpuuskia saattaa ilmetä äkkiä ja yllättäen. Ei ole todennäköistä, että korkealla lentävään lentokoneeseen kohdistuva tuulenpuuska saisi koneen putoamaan maahan saakka tai repisi irti siipeä tai moottoria. Lentoyhtiöt ovat varautuneet siihen, että lentokoneisiin osuu salamia, eivätkä pelkät salamaniskut ole aiheuttaneet lento-onnettomuuksia useisiin vuosikymmeniin. Mikä sitten aiheutti Air Francen lennon 447 onnettomuuden Atlantin valtameren yllä? Tapahtumien kulku on selkeästi tiedossa. Lentäjät ilmoittivat pyörteisestä ilmavirtauksesta ja 15 minuuttia myöhemmin lentokoneen tietokoneen lähettämä automaattinen viesti ilmoitti useiden sähköjärjestelmien toimintahäiriöistä. Sen jälkeen ei lähetetty enää mitään viestiä, joten lentäjät olivat joko liian kiireisiä tai kyvyttömiä lähettämään viestiä. Todennäköisimmin sähköjärjestelmissä tapahtui niin suuria toimintahäiriöitä, että ne saivat koneen syöksymään alas ja estivät lentäjiä lähettämästä viestiä, jossa he olisivat voineet ilmoittaa todennäköisen sijaintinsa. Mikä voi aiheuttaa näin valtavia toimintahäiriöitä?

Me olemme toistuvasti varoitelleet siitä, että Planeetta X:n pyrstön käännyttyä Maapalloa kohti on odotettavissa sähkömagneettisia häiriöitä. Tästä on jo aiemmin useita esimerkkejä, joista yhtenä viimeisimmistä Maapallon magnetosfääriin kohdistuvat häiriöt. Kuten olemme todenneet, sähkömagnetismiin liittyy paljon enemmän hiukkasia kuin mitä ihmiskunta olettaa siihen liittyvän. Kun häiriö esiintyy Maapallon pinnalla, niin tuloksena on sähkökatkos. Valot sammuvat, mutta sen suurempia vaurioita ei aiheudu. Kuitenkin, jos vaikka vain tilapäinenkin suurempi häiriö kohdistuu korkealla lentävään lentokoneeseen, niin lentokone saattaa menettää hetkeksi ohjattavuutensa ja myrskyisissä olosuhteissa tämä saattaa olla kohtalokasta. Onko tällaisia onnettomuuksia odotettavissa lisää? Me olemme toistuvasti painottaneet sitä, että ihmiskunta voi odottaa satelliittien ja sähköverkkojen toimintahäiriöitä, koska Planeetta X:n sähköisesti varautunut pyrstö liehuu lisääntyvässä määrin Maapalloa kohti. Air Francen lennon 447 kohdalle osui kuitenkin kolminkertainen yhteensattuma, sillä sää oli myrskyinen ja kone lensi juuri Atlantin valtameren pohjassa sijaitsevan repeämän yllä. Mehän olemme todenneet tämän repeämän olevan magneetti, joka aiheuttaa seismografien näyttämissä havaittavan päivittäisen kahdesti vuorokaudessa esiintyvän koko Maapallon laajuisen tärinän.