Zetatalk: Sajano-Šušenskajan voimalaitoksen räjähdys - kanavana Nancy Lieder

(Kanavoitu 21.8.2009, http://www.zetatalk.com/index/zeta526.htm , suomentanut Olli)

"... 17. elokuuta 2009 voimalaitoksella tapahtui onnettomuus, jossa menehtyi ainakin kaksitoista ja loukkaantui 14 ihmistä. Ainakin 54, mahdollisesti jopa 70 ihmistä on kateissa ja heidän arvellaan menehtyneen. Onnettomuus sai alkunsa putken halkeamisesta ja veden syöksymisestä valvontahuoneisiin. Onnettomuus pysäytti läheisten alueiden sähkönsaannin mukaan lukien läheisten suurten alumiinitehtaiden toiminnan. Venäjän hätätilaministeri Sergei Šoigun mukaan onnettomuus ei uhkaa laitoksen alla sijaitsevaa Sajanogorskia, mutta korjaaminen vie vuosia..." (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sajano-%C5%A0u%C5%A1enskajan_voimalaitos).

"Kahdeksan ihmistä on saanut surmansa Venäjän suurimmassa vesivoimalaitoksessa tapahtuneessa onnettomuudessa Siperiassa. Maan hätätilaministeriön mukaan onnettomuudessa loukkaantui 10 ihmistä. Viranomaisten mukaan ainakin 54 ihmistä on edelleen kateissa. Onnettomuus tapahtui Itä-Siperiassa Jenisei-joella sijaitsevassa Sajano-Šušenskajan voimalassa. Venäläisten uutistoimistojen mukaan onnettomuus sattui, kun voimalan konehuoneeseen pääsi tulvimaan vettä. Voimala pysähtyi onnettomuuden seurauksena." (http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/08/933798).

Tämän onnettomuuden todellinen syy ei tule koskaan paljastumaan, sillä todistusaineisto on pieninä palasina. Onnettomuuden syyn spekulointi tulee jatkumaan ja koska korjauskelvottomaksi tuhoutunutta generaattoria on helppo pitää onnettomuuden aiheuttajana, niin näin tullaankin tekemään. Jos generaattorissa todellakin oli "vika", joka lopulta osoittautui tuhoisaksi, niin vaikuttaa hyvin oudolta, että se toimi yli 20 vuoden ajan täysin moitteetta, koska voimalaitos oli ollut toiminnassa koko tuon ajan. Generaattori saa voimansa virtaavasta vedestä ja muuttaa tämän liikkeen sähkövirraksi. Jos vesi virtaa liian voimakkaasti, generaattori saattaa ylikuormittua ja juuri tämän logiikan mukaisesti onnettomuuden syyksi on arveltu generaattorin ylikuormituksen aiheuttamaa ylikuumenemista ja räjähdystä. Mutta voimalaitoksissa on jarrumekanismit juuri tuollaisten tilanteiden varalle. Jos padon yläpuolella on niukasti vettä tulevien kuukausien tarpeisiin, niin veden virtausta säädellään hyvin tarkasti, jotta vettä ei kuluisi hukkaan. Veden virtausta ja sen voimaa voidaan säädellä monessa eri vaiheessa ja tarvittaessa vettä voidaan juoksuttaa turbiinien ohi, jos vesiallas uhkaa täyttyä liikaa. Osa näistä säätömekanismeista on automaattisia ja osa käsikäyttöisiä ja jokaiselle säätömekanismille on olemassa varajärjestelmä tai rinnakkainen järjestelmä. Näin suuren voimalaitoksen toiminnassa pitäminen vaatii paljon osaamista ja ammattitaitoa.

On syytä panna merkille vuorokaudenaika, jolloin räjähdys tapahtui eli kello 00:15 UTC. Me olemme todenneet, että Planeetta X vaikuttaa Maapalloon siten, että se vetää puoleensa Atlantin valtameren pohjassa sijaitsevaa magneettista repeämää aina, kun Maapallo pyörähtää sellaiseen asentoon, että tämä repeämä osoittaa Aurinkoa ja sen suunnassa sijaitsevaa Planeetta X:ää kohti. Magneetit pyrkivät asettumaan samansuuntaisiksi ja Planeetta X on valtava magneetti. Tämän ilmiön aiheuttama kahdesti vuorokaudessa 12 tunnin välein esiintyvä värinä näkyi seismografeissa vuonna 2003. Ensimmäinen värinäaalto esiintyi, kun Atlantin valtameren pohjassa sijaitseva magneettinen repeämä suuntautui Planeetta X:ää kohti keskipäivällä kello 12:00 UTC, ja toinen, kun repeämä oli Maapallon pimeällä puolella kello 0:00 UTC. Sajano-Šušenskajan voimalaitoksen räjähdys tapahtui juuri silloin, kun repeämä oli pimeällä puolella ja räjähdyksen syynä oli se, että Maapallon ja Planeetta X:n magneettikentät osuivat hetken ajan toisiinsa. Juuri tällaisesta tilanteesta kertoi ja varoitti 10.8.2009 ilmestynyt Woodboroughin viljapeltokuvio (http://www.cropcircleconnector.com/2009/woodboroughhill2/woodboroughhill2009b.html ja http://www.tiedontalo.net/viestit/zetatalk_15082009.htm). Myös Air Francen lento 447 (http://www.tiedontalo.net/viestit/zetatalk_03062009.htm) putosi Atlantin valtamereen juuri tähän samaan aikaan, kun Atlantin valtameren pohjassa sijaitseva magneettinen repeämä oli Maapallon pimeällä puolella ja lähes kaikki lentokoneen sähköjärjestelmät menivät epäkuntoon.

Planeetta X suuntaa magneettista pohjoisnapaansa yhä enemmän Maapalloa kohti, minkä vuoksi Maapallon magneettinen pohjoisnapa yrittää siirtyä toiseen suuntaan aiheuttaen päivittäin toistuvan Maapallon vaappumisliikkeen. Siihen saakka, kunnes Maapallo kallistuu sivulle kolmeen pimeyden päivään, Planeetta X:n magneettikenttä tuuppii Maapallon magneettikenttää muodostaen enemmänkin T-kirjaimen muotoisen kuvion kuin samansuuntaisen asemoitumisen. Planeetta X:n sijaitessa niin kaukana kuin se tällä hetkellä on, tämä saa Maapallon magneettikentän häiriintymään kohdassa, jossa näiden kahden planeetan magneettikentät osuvat toisiinsa. Näin tapahtuu siksi, koska magnetismihiukkaset haluavat välttää paikallisen "ylikansoituksen". Tällainen "ylikansoitus" voidaan nähdä 21.1.2009 jälkeen säännöllisesti havaituissa magnetismihiukkasten puuskissa. Kahden magneettikentän kohdatessa toisensa esiintyy harmonisia sarjoja. Kentät törmäävät toisiinsa ja suuntaavat magnetismihiukkasten virtauksen tilapäisesti toisaalle, mikäli kentät eivät voi asemoitua sulavasti toistensa suhteen. Hetken ajan magnetismihiukkaset voivat liikkua lähes mihin suuntaan tahansa. Kun kaksi magneettikenttää osuu yhteen, yhtymäkohtaan syntyvän "ylikansoituksen" aiheuttavien magnetismihiukkasten täytyy mennä jonnekin ja tässä tapauksessa Maapallon osalta magnetismihiukkaset virtaavat Maapallon sivuille kulkien sieltä, missä on pienin kulkuvastus.

Sajano-Šušenskajan voimalaitos sijaitsee juuri tällä reitillä, jossa liikkuu ylen määrin magnetismihiukkasia kello 00:15 UTC, kun magnetismihiukkaset pakenevat "ylikansoitusta" paikassa, jossa Maapallon ja Planeetta X:n magneettikentät osuvat toisiinsa. Toisin kuin 21.1.2009 alkaen rekisteröidyissä magneettisissa purskeissa, joissa magnetismihiukkaset virtaavat koko Maapallon yli, magneettikenttien kohdatessa aiheutuva magnetismihiukkasten virtaus Maapallon sivuille aiheutuu siitä, että magnetismihiukkaset etsivät tilapäistä "pakoreittiä". Tätä ilmiötä voidaan verrata hyökyaaltoon, jossa liika vesi kulkeutuu aallon edellä, kun taas magnetismihiukkasten purskeita voidaan verrata nousuveteen, jossa vettä on normaalia enemmän laajalla alueella. Sajano-Šušenskajan voimalaitokseen iskeytyi tällainen Maapallon sivuitse kulkeva "hyökyaalto" ja voimalaitoksen generaattorit reagoivat siihen. Generaattorin tuottama elektronien virtaus lisääntyi tämän magnetismihiukkasten virtauksen vaikutuksesta. Jotkut turvajärjestelmät tulkitsivat tilanteen vaativan generaattorin toiminnan jarruttamista ja toisten järjestelmien mielestä generaattoria pyörittävä veden virtaus oli juuri sopiva. Tämän tilanteen johdosta laitteisto ylikuumeni, mikä aiheutti lopulta räjähdyksen.