Zetatalk: Irakin sisällissota - kanavana Nancy Lieder

(Kanavoitu 25.2.2006, http://www.zetatalk.com/index/zeta264.htm , suomentanut Olli)

Me olemme useaan otteeseen todenneet, että Irakin sota oli osa suurempaa suunnitelmaa, jonka tavoite oli hankkia määräysvalta Lähi-idän öljykenttiin myös Saudi-Arabiassa ja Iranissa ja jatkaa sieltä edelleen Venäjän öljykentille Pakistanin kautta. Pohja tämänkertaiselle sotilaalliselle hyökkäykselle luotiin jo aiemmin Talibanien ja Saddam Husseinin välisen ystävyyden kautta, joita George Bush vanhempi piti keskinäisinä liittolaisina antaen Saddam Husseinin jäädä valtaan ensimmäisen Persianlahden sodan jälkeen luoden näin George Bush nuoremmalle tilaisuuden vaatia isänsä työn loppuun saattamista. Suunnitelmana oli tietenkin se, että George Bush nuorempi olisi USA:n presidenttinä silloin, kun napasiirtymän oletettiin tapahtuvan. Niinpä hänet asetettiin Valkoisen Talon isännäksi korkeimman oikeuden päätöksellä vuonna 2000 ja ääntenlaskentahuijauksen avulla vuonna 2004. Tästä vuoden 2000 Valkoisen Talon vallankaappauksesta vastuussa olevat tahot toimivat edelleen alkuperäisen suunitelmansa mukaisesti takaiskuista huolimatta, mutta he ovat huomanneet asioiden suunnan muuttuneen vastustuksen vaikutuksesta ja ovat tulleet epätoivoisiksi.

Yksi vaihtoehto on luopua suunnitelmasta, hyväksyä se, että Bush tullaan syrjäyttämään presidentin asemastaan, jolloin menetetään suorittavan tahon toiminnan hallintakyky, ja häipyä hiljaa yöhön valmistautumaan tulevaan napasiirtymään samalla tavoin kuin muutkin varakkaat kansalaiset tekevät eli varautua siirtymään hyvin varustettuun ja vartioituun bunkkeriin. Kuulostaako tällainen toiminta sellaiselta, johon ylimielinen Bushin joukkio ryhtyisi? Kuten olemme todenneet, he toivovat voivansa saada aikaan terroristihyökkäyksiä USA:n maaperällä Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien satamasopimuksen avulla, mikä puolestaan mahdollistaisi sotatilalain asettamisen voimaan USA:ssa, jolloin kaikki reserviläiset voitaisiin pakotetusti kutsua sotilaspalvelukseen. Tämän myötä Bushista tulisi elinikäinen presidentti ja suunnitelma saisi uutta potkua - tai näin he siis ajattelevat. Minkä muun syyn takia Bush olisi niin järkkymätön ajaessaan Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien satamasopimusta eteenpäin joka suunnasta tulevasta vastustuksesta ja laskevista kannatusluvuista huolimatta? Nämä ovat epätoivoisia tekoja! Kuuluuko näihin sisällissodan sytyttäminen Irakissa? Miten Bushin joukkio hyötyisi Lähi-idän lisääntyvästä väkivallasta? Huomatkaa otaksuttavasti Al Qaidan saudi-arabialaista öljynjalostamoa kohtaan tekemän iskun ja Irakin sisällissodan kasvaneen uhkan välinen outo ajoitus. Tämä öljynjalostamoon kohdistunut iskuhan oli ensimmäinen laatuaan, jota on koskaan edes yritetty. Miksi ensin mainittu tapaus synnyttäisi toisen? Al Qaida ei ole sitoutunut sen enempää shiia- kuin sunnimuslimeihin eikä Saudi-Arabiassa tapahtunut isku auttaisi kumpaakaan osapuolta. Mutta Bushin ja hänen joukkionsa intressien kannalta näiden kahden tapauksen välillä on nähtävissä yhdistävä tekijä.

Ainoa keino, jonka varjolla USA voisi lietsoa sotaa Iranissa on se. että Irakin kaaos leviäisi sen naapurimaihin. Myös Saudi-Arabiaan, joka joutuisi pyytämään USA:n joukkoja apuun öljykenttiensä puolustamiseen - tai niin he kuvittelevat - ja siten lopputuloksena olisi Saudi-Arabian miehittäminen. Tulevatko tilanteet kehittymään siten kuin Bush toivoo eli pakottaen USA:n armeijan tukemaan lisääntyvää läsnäoloa Lähi-idässä? Lisäksi olisi pakko saavuttaa voitto, jotta suunnitelma olisi edelleen toteuttamiskelpoinen. Kohtaisiko tällainen toiminta vastustusta, kun USA:n riippuvuutta Lähi-idän öljyvaroista korostettaisiin? Tulevatko nämä epätoivoiset toimenpiteet tuottamaan halutun lopputuloksen? Täytyy pitää mielessä se, että nämä asiat ovat ihmisten käsissä ja nurkkaan ahdistettu eläin säntäilee sinne tänne. Meidän ennusteeseemme näiden tapahtumien lopputuloksesta ei sisälly sota Irania vastaan eikä Saudi-Arabian miehittäminen, vaan asteittainen ja julkisuudelta piilossa tapahtuva USA:n joukkojen vetäytyminen Irakista, joka tulee jakautumaan useisiin ryhmittymiin sisällissodan tuloksena. Me olemme ennustaneet, ettei Irakissa tule tapahtumaan vallanvaihdosta ja itse asiassa sunnimuslimit ovat sisällissodassa sotilaallisesti vahvimmassa asemassa. Saddamin kaarti koostui sunneista ja heillä on hyvä sodankäynnin asiantuntemus. Ja oikeudenkäynnissä oleva henkilö ei ole Saddam, vaan hänen serkkunsa, yksi hänen monista kaksoisolennoistaan. Lopulta Bushin joukkiolle ei tule jäämään muuta mahdollisuutta kuin kadota hiljaa yöhön, mutta tämä ei tule tapahtumaan ennen kuin USA:ssa on käyty läpi muutamia dramaattisia sisäisiä tapahtumia. Mutta, hyvät ystävät, ne ovatkin sitten jonkun tulevan päivän ZetaTalkin aiheita!